Sudedamosios dalys
300 ml pasterizuotos grietinėlės
2 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus
Monetų iš saldymedžio ir kitų saldumynų
Merengo pagrindas
3 kiaušinių baltymai
150 ml „Dansukker“ cukranendrių cukraus „Demerara“
Gaminimo eiga
Sudėkite kiaušinių baltymus į labai švarų ir sausą maišytuvo dubenį. Supilkite 50 ml cukranendrių cukraus „Demerara“ ir plakite elektriniu plaktuvu minimaliu greičiu apie 30 sekundžių. Įjunkite maksimalų greitį ir plakite toliau, kol kiaušinių baltymai pasidarys standūs ir kieti. Atsargiai įmaišykite likusį cukrų.
Ant kepimo popieriaus lapo nubrėžkite 20 cm skersmens apskritimą ir jo viduje užtepkite mišinio. Kepkite 100 °C temperatūroje apie 1 valandą. Palikite merengą atvėsti.
Suplakite pasterizuotą grietinėlę su vaniliniu cukrumi. Padenkite ja visą merengo pagrindą. Įdėkite tortą į šaldytuvą 4–5 valandoms.
Prieš patiekdami papuoškite monetomis iš saldymedžio ir kitais burnoje tirpstančiais „lobiais“.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?
Kalėdų kepiniai su meile
Raskite receptų ir įkvėpimo unikalioms Kalėdų širdelėms visiems, kurie jums rūpi.
Imbieriniai sausainiai
Ar gali būti kas nors geriau nei ką tik iškeptų imbierinių sausainių kvapas? Taip, tai yra jų skonis. Imbieriniai sausainiai gali būti kieti ir minkšti, su glajumi ir be jo.
Kalėdiniai saldainiai
Kalėdinis stalas tiems, kas mėgsta saldumynus, neįsivaizduojamas be saldainių.
Dovanų idėjos
Pati geriausia Kalėdų dovana, tai ta dovana kuri yra pagaminta Jūsų pačių.
Kalėdiniai gėrimai
Čia rasite pasiūlymų tiek dideliems, tiek mažiems Kalėdas švenčiantiems draugams.