Sudedamosios dalys
Tešla
200 ml kakavos
500 ml pieno
500 ml „Dansukker“ cukranendrių cukraus „Demerara“
250 g sviesto arba margarino
300 ml „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
4 kiaušiniai
700 ml kvietinių miltų
2 valgomieji šaukštai vanilinio cukraus
3 valgomieji šaukštai kepimo miltelių
Įdarui
400 g natūralaus neriebaus sūrio „Philadelphia“
300 ml „Dansukker“ cukraus miltelių
1 valgomasis šaukštas vanilinio cukraus
Papuošti
1 pakelis žalių marcipanų („Odense“)
150 g migdolų
100 ml „Dansukker“ cukraus miltelių
geltonų ir juodų valgomųjų dažų
50 g juodojo šokolado
Gaminimo eiga
Skardą išklokite kepimo popieriumi. Sutepkite popierių sviestu ir pabarstykite miltais.
Sumaišykite kakavą, pieną ir cukrų puode, tada užvirinkite. Palikite atvėsti. Suplakite riebalus ir cukrų iki lengvos masės. Po vieną įdėkite kiaušinius. Sumaišykite kvietinius miltus, vanilės cukrų ir kepimo miltelius ir įdėkite juos į masę kartu su pieno mišiniu. Išpilkite masę ant skardos. Kepkite pyragą apatinėje orkaitės dalyje 175 °C temperatūroje apie 30 minučių.
Išimkite ir palikite pyragą atvėsti ant popieriaus. Sumaišykite įdaro sudedamąsias dalis. Iš pyrago išpjaukite traktoriaus kėbulą ir du ratus. Kiekvieną iš šių trijų dalių supjaustykite į du papločius ir ant vienų papločių sutepkite įdarą. Ant viršaus uždėkite antruosius papločius. Padenkite kėbulą žaliaisiais marcipanais. Nuimkite marcipanų perteklių.
Sumaišykite cukraus miltelius ir migdolų masę. Ketvirtadalį migdolų masės išimkite ir padažykite geltonais valgomaisiais dažais, į likusią dalį įdėkite juodų dažų. Gerai iškočiokite migdolų masę. Ratus padenkite juodu migdolų sluoksniu, o iš geltonos masės padarykite ratlankius. Be to, galite papuošti tortą pagal skonį likusiais marcipanais ar maltu šokoladu.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?
Kalėdų kepiniai su meile
Raskite receptų ir įkvėpimo unikalioms Kalėdų širdelėms visiems, kurie jums rūpi.
Imbieriniai sausainiai
Ar gali būti kas nors geriau nei ką tik iškeptų imbierinių sausainių kvapas? Taip, tai yra jų skonis. Imbieriniai sausainiai gali būti kieti ir minkšti, su glajumi ir be jo.
Kalėdiniai saldainiai
Kalėdinis stalas tiems, kas mėgsta saldumynus, neįsivaizduojamas be saldainių.
Dovanų idėjos
Pati geriausia Kalėdų dovana, tai ta dovana kuri yra pagaminta Jūsų pačių.
Kalėdiniai gėrimai
Čia rasite pasiūlymų tiek dideliems, tiek mažiems Kalėdas švenčiantiems draugams.