Sudedamosios dalys
50 g mielių
500 ml drungno vandens
2 valg. šaukšt. „Dansukker“ cukraus „Farinas“
1,5 arbatinio šaukštelio druskos
400 ml kvietinių miltų
800 ml rupių ruginių miltų
75 ml linų sėmenų
75 ml sezamų sėklų
75 ml saulėgrąžų sėklų
75 ml sorų kruopų
Gaminimo eiga
Mieles dubenėlyje sutrupinkite į drungną vandenį. Įberkite cukraus, druskos, kvietinių ir rupių ruginių miltų. Gerai išmaišykite tešlą. Palikite kilti 1 val. Padėkite tešlą ant miltais pabarstyto stalo ir gerai išminkykite. Padalykite tešlą į tris dalis. Kiekvieną dalį iškočiokite su ruginiais miltais, kad tešla neliptų prie rankų. Kai tešla bus maždaug 2 mm storio, apšlakstykite ją vandeniu ir apibarstykite sėklomis. Gerai įspauskite sėklas į tešlą. Supjaustykite gabaliukais. Kepkite 200 °C orkaitėje apie 15 minučių. Palikite atvėsti ant grotelių. Laikykite sausoje vietoje.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?
Kalėdų kepiniai su meile
Raskite receptų ir įkvėpimo unikalioms Kalėdų širdelėms visiems, kurie jums rūpi.
Imbieriniai sausainiai
Ar gali būti kas nors geriau nei ką tik iškeptų imbierinių sausainių kvapas? Taip, tai yra jų skonis. Imbieriniai sausainiai gali būti kieti ir minkšti, su glajumi ir be jo.
Kalėdiniai saldainiai
Kalėdinis stalas tiems, kas mėgsta saldumynus, neįsivaizduojamas be saldainių.
Dovanų idėjos
Pati geriausia Kalėdų dovana, tai ta dovana kuri yra pagaminta Jūsų pačių.
Kalėdiniai gėrimai
Čia rasite pasiūlymų tiek dideliems, tiek mažiems Kalėdas švenčiantiems draugams.