Sudedamosios dalys
Maždaug 20 x 30 cm gabalėlis
650 ml miltų
150 ml „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
0,5 šaukštelio cinamono
0,5 šaukštelio vanilinio cukraus
2 šaukštai pieno
125 g gabalėliais supjaustyto sviesto
650 ml vaivorų ar kitų pasirinktų uogų
1 šaukštas citrinų sulčių
1,5 šaukšto bulvių krakmolo
Gaminimo eiga
Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C temperatūros. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, 100 ml cukraus, cinamoną, vanilinį cukrų ir pieną. Sudėkite sviesto gabalėlius ir minkykite, kol masė taps lengva ir trapi. Pusę trapios masės sudėkite į orkaitėje kaitinti tinkamą indą, išklotą kepimo popieriumi, ir paspaudykite, kad tešla būtų sulipusi. Sumaišykite uogas su citrinų sultimis ir likusiu cukrumi, krėskite jas ant pyrago pagrindo. Jeigu naudojate šaldytas uogas, įberkite 1,5 šaukšto bulvių krakmolo. Likusią trapios masės dalį sudėkite ant uogų, atsargiai paspauskite tešlą. Kepkite orkaitėje 30–35 min. arba, kol viršus švelniai parus. Palikite atvėsti, paskui supjaustykite kvadratėliais.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?
Imbieriniai sausainiai
Ar gali būti kas nors geriau nei ką tik iškeptų imbierinių sausainių kvapas? Taip, tai yra jų skonis. Imbieriniai sausainiai gali būti kieti ir minkšti, su glajumi ir be jo.
Kalėdiniai saldainiai
Kalėdinis stalas tiems, kas mėgsta saldumynus, neįsivaizduojamas be saldainių.
Advento kepiniai
Kalėdinė nuotaika atsiranda jau pirmąją Advento dieną. Uždekite pirmąją žvakę, užvirkite kavos ir pavaišinkite savo svečius skaniai kvepiančiais kepiniais. Artėjant šventėms, paruoškite daugiau tešlos ir ją užšaldykite.
Dovanų idėjos
Pati geriausia Kalėdų dovana, tai ta dovana kuri yra pagaminta Jūsų pačių.
Kalėdiniai gėrimai
Čia rasite pasiūlymų tiek dideliems, tiek mažiems Kalėdas švenčiantiems draugams.