Sudedamosios dalys
4–6 obuolių (600 g)
150 g aviečių
1-2 šaukšteliai cinamono
200 g sviesto
180 g „Dansukker“ nerafinuoto cukranendrių cukraus
75 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo
50 ml plakamosios grietinėlės
120 g kvietinių miltų
90 g avižinių dribsnių
2 šaukšteliai kepimo miltelių
3 šaukšteliai vanilinio cukraus
50 ml kokosų drožlių
1 šaukštelis druskos
Gaminimo eiga
Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C. Nulupkite obuolius, pašalinkite sėklalizdžius, nupjaukite kotelius ir supjaustykite. Sudėkite obuolius į pyrago kepimo formą kartu su avietėmis, pabarstykite cinamonu.
Prikaistuvyje ištirpinkite sviestą kartu su nerafinuotu cukranendrių cukrumi, šviesiuoju sirupu ir grietinėle. Tada nukelkite nuo viryklės ir suberkite miltus, avižinius dribsnius, kepimo miltelius, vanilinį cukrų, kokosų drožles ir druską.
Gautu mišiniu padenkite obuolius ir kepkite 25–30 min. Tada palikite atvėsti. Tiekite su grietinėle, ledais ar vaniliniu padažu.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?
Kalėdų kepiniai su meile
Raskite receptų ir įkvėpimo unikalioms Kalėdų širdelėms visiems, kurie jums rūpi.
Imbieriniai sausainiai
Ar gali būti kas nors geriau nei ką tik iškeptų imbierinių sausainių kvapas? Taip, tai yra jų skonis. Imbieriniai sausainiai gali būti kieti ir minkšti, su glajumi ir be jo.
Kalėdiniai saldainiai
Kalėdinis stalas tiems, kas mėgsta saldumynus, neįsivaizduojamas be saldainių.
Dovanų idėjos
Pati geriausia Kalėdų dovana, tai ta dovana kuri yra pagaminta Jūsų pačių.
Kalėdiniai gėrimai
Čia rasite pasiūlymų tiek dideliems, tiek mažiems Kalėdas švenčiantiems draugams.