Sudedamosios dalys
Pyrago tešla
75 g skrudintų neskaldytų grikių
Druskos dribsnių
125 g sviesto
140 g „Dansukker“ nerafinuoto cukranendrių cukraus
140 g „Dansukker“ ekologiško šviesiojo sirupo
80 g avižinių dribsnių
90 g miltų
Įdaras
500 g rabarbarų
15 g citrinų sulčių
12 g bulvių krakmolo
Gaminimo eiga
Orkaitę įkaitinkite iki 150 °C temperatūros.
Grikius kelias minutes pakepkite sausoje keptuvėje. Įberkite porą žiupsnelių druskos ir atidėkite į šalį.
Ištirpinkite sviestą, supilkite šviesųjį sirupą ir nerafinuotą cukranendrių cukrų. Maišykite, kol cukrus ištirps. Suberkite avižinius dribsnius ir miltus. Visus produktus sumaišykite iki vientisos masės. Padėkite į šalį.
Rabarbarą nuplaukite ir nuvalykite. Supjaustykite gabalėliais ir sudėkite į prikaistuvį. Supilkite citrinų sultis ir kaitinkite, kol šiek tiek suminkštės. Riebalais ištepkite stačiakampį kepimo indą (maždaug 12 cm pločio ir 35 cm ilgio). Pirmiausiai sudėkite rabarbarus, pabarstykite bulvių krakmolu ir šiek tiek pamaišykite.
Ant viršaus supilkite pyrago tešlą, tada pabarstykite grikiais. Kepkite vidurinėje orkaitės dalyje maždaug 25 minutes. Tada indą perkelkite ant viršutinės orkaitės lentynos ir pakepkite dar 5 minutes. Patiekite su ledais ar plakta grietinėle.
Patarimas: jeigu nevartojate glitimo, miltus pakeiskite maltais migdolais ir rinkitės avižinius dribsnius be glitimo.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Kepiniai
Šviežių kepinių kvapas... Argi jis ne nuostabus? Kad ir ko ketintumėte išsikepti – pyragaičių, pyragų ar duonos – pas mus surasite daugybę receptų. Užsiraitokite rankoves ir galite pradėti.

Uogienės ir sultys
Paprasta ir smagu pasigaminti savo uogienių ir sulčių. Naudodami tokius mūsų produktus, kaip cukrus uogienėms ir cukrus marmeladams, galėsite lengvai pasigaminti uogienės ar marmelado. Čia rasite ne tik uogienių ir marmelado receptus, bet ir atsakymus į klausimus apie uogienių virimą.

Pasigaminkite naminių ledų
Pasigaminkite ledus patys! Kam pirkti ledų, jei galite pasigaminti jų patys? Čia pateikiame mūsų geriausius ledų receptus. Paeksperimentuokite ir atraskite savo favoritus!


Produktų asortimentas
Siūlome ne tik klasikinius produktus, tokius kaip granuliuotas cukrus, cukraus kubeliai ir sirupas, bet ir specializuotus produktus, tokius kaip uogienių cukrus ar farinas.

Tvarus auginimas ir gamyba
Cukriniai runkeliai su ilgomis šaknimis, kurios gali nusidriekti iki dviejų metrų į žemę, efektyviai panaudoja dirvožemyje esančias maistines medžiagas. Tai sumažina tręšimo poreikį. Cukrinius runkelius galima palyginti su saulės kolektoriumi, kuris saulės energiją paverčia cukrumi.