Uogienės ir sausainių ledai

Sumaišykite sausainius su uogiene ir ledais! Gerai + gerai = labai gerai!

6 porcijos

1,5 val. + 5 val. šaldiklyje

Įvertinimas (1 vnt)

Sudedamosios dalys

Mėlynių uogienė
200 g mėlynių
100 g „Dansukker“ cukraus uogienėms

Sausainiai su uogiene
200 g sviesto (kambario temperatūros)
60 g „Dansukker“ cukraus miltelių
3 g vanilinio cukraus
240 g miltų
5 g kepimo miltelių

Ledai
4 kiaušinių tryniai
40 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio+“
200 ml pieno
150 ml plakamosios grietinėlės
140 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo

Gaminimo eiga

Pradėkite nuo mėlynių uogienės gaminimo.  Nuplaukite ir perrinkite mėlynes. Sumaišykite jas su uogienėms skirtu cukrumi puode ir virkite 4–5 minutes. Nugriebkite putas ir supilkite į karštą, sterilų stiklainį. Uždenkite stiklainį dangteliu ir laikykite jį vėsioje vietoje.

Tada pagaminkite sausainius su uogiene. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros.

Sumaišykite sviestą, cukraus miltelius ir vanilinį cukrų. Kitame dubenyje sumaišykite miltus ir kepimo miltelius ir atsargiai įmaišykite į sviesto masę. Maišykite, kad susidarytų tešlos masė.

Iš tešlos suformuokite ritinį ir supjaustykite jį į 20 maždaug 25 g sveriančių gabalėlių. Suvyniokite gabalėlius į rutuliukus ir sudėkite juos į mažas keksiukų formeles. Panardinkite pirštą į miltus ir kiekvieno sausainio viduryje padarykite duobutę. Įdubimus užpildykite uogiene.

Kepkite apatinėje orkaitės lentynoje 14–16 minučių. Išimkite sausainius ir palaukite, kol jie visiškai atvės.

Pagaminkite ledus. Išplakite kiaušinių trynius ir cukrų. Prikaistuvyje užvirinkite pieną, grietinėlę ir šviesųjį sirupą. Į šiltą pieno mišinį plakdami įmaišykite kiaušinių masę. Pilkite per smulkų sietelį.

Prieš dėdami tešlą į ledų gaminimo aparatą arba palikdami ją sustingti šaldiklyje, leiskite jai atvėsti. Įdėkite ją į šaldiklį bent 5 valandoms ir retkarčiais pamaišykite.

Kai ledai bus iš dalies sustingę, atsargiai įmaišykite maždaug 3 valgomuosius šaukštus uogienės ir maždaug 6 per pusę perlaužtus sausainius su uogiene. Taip ledai atrodys geriau.

Patiekdami ant viršaus uždėkite sausainių su uogiene.

Patarimas!
Šiame recepte naudojame mėlynių uogienę, tačiau galite naudoti bet kokią kitą uogienę. Čia galite rasti daug uogienių receptų.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Triufeliai „Akys“

Helovinas

Leiskite vaikams persirengti ir nustebinkite juos gardžiais saldumynais.

Čatnis

Čatnis - prieskoningas pagardas

Visi čatniai skirstomi į saldžiuosius ir aštriuosius. Gaminant čatnius gali būti naudojami įvairūs vaisiai ir daržovės. Jie troškinami ir paskaninami cukrumi, druska ir prieskoniais. Sukūrėme čatnių receptų, kviečiame juos išbandyti!

Traškus obuolių pyragas

Visų mėgstami obuoliai

Vieni paskutinių vasarą prinokstančių vaisių - tai mūsų mėgstami obuoliai. O čia mes surinkome savo geriausius receptus, kuriuose pagrindinis ingredientas yra šis nuostabus vaisius.

Šokoladiniai makarunai

Gardus šokoladas

Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus. Saldumynai puikiai tiks jaukiai leidžiant žiemos vakarą prie arbatos puodelio.

Slyvų pyragas

Slyvos

Slyvos puikiai tinka gaminant desertus ir marmeladus. Naminį slyvų marmeladą arba čatnį patiekite prie sūrio. Taip pat išbandykite mūsų nuostabų slyvų pyragą!

Tiramisu sūrio pyragas

Sūrio pyragas

Kodėl gi vakarėlyje vietoj torto nepatiekus kreminio ir rūgštaus sūrio pyrago? Sūrio pyragas gali būti įvairių variantų, formų bei skonių. Išbandykite mini arba daugiasluosknius sūrio pyragaičius. Visada laimėsite, jei pyragas bus aviečių, karamelės ar citrinų skonio!