Sudedamosios dalys
Mėlynių uogienė
200 g mėlynių
100 g „Dansukker“ cukraus uogienėms
Sausainiai su uogiene
200 g sviesto (kambario temperatūros)
60 g „Dansukker“ cukraus miltelių
3 g vanilinio cukraus
240 g miltų
5 g kepimo miltelių
Ledai
4 kiaušinių tryniai
40 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio+“
200 ml pieno
150 ml plakamosios grietinėlės
140 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo
Gaminimo eiga
Pradėkite nuo mėlynių uogienės gaminimo. Nuplaukite ir perrinkite mėlynes. Sumaišykite jas su uogienėms skirtu cukrumi puode ir virkite 4–5 minutes. Nugriebkite putas ir supilkite į karštą, sterilų stiklainį. Uždenkite stiklainį dangteliu ir laikykite jį vėsioje vietoje.
Tada pagaminkite sausainius su uogiene. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros.
Sumaišykite sviestą, cukraus miltelius ir vanilinį cukrų. Kitame dubenyje sumaišykite miltus ir kepimo miltelius ir atsargiai įmaišykite į sviesto masę. Maišykite, kad susidarytų tešlos masė.
Iš tešlos suformuokite ritinį ir supjaustykite jį į 20 maždaug 25 g sveriančių gabalėlių. Suvyniokite gabalėlius į rutuliukus ir sudėkite juos į mažas keksiukų formeles. Panardinkite pirštą į miltus ir kiekvieno sausainio viduryje padarykite duobutę. Įdubimus užpildykite uogiene.
Kepkite apatinėje orkaitės lentynoje 14–16 minučių. Išimkite sausainius ir palaukite, kol jie visiškai atvės.
Pagaminkite ledus. Išplakite kiaušinių trynius ir cukrų. Prikaistuvyje užvirinkite pieną, grietinėlę ir šviesųjį sirupą. Į šiltą pieno mišinį plakdami įmaišykite kiaušinių masę. Pilkite per smulkų sietelį.
Prieš dėdami tešlą į ledų gaminimo aparatą arba palikdami ją sustingti šaldiklyje, leiskite jai atvėsti. Įdėkite ją į šaldiklį bent 5 valandoms ir retkarčiais pamaišykite.
Kai ledai bus iš dalies sustingę, atsargiai įmaišykite maždaug 3 valgomuosius šaukštus uogienės ir maždaug 6 per pusę perlaužtus sausainius su uogiene. Taip ledai atrodys geriau.
Patiekdami ant viršaus uždėkite sausainių su uogiene.
Patarimas!
Šiame recepte naudojame mėlynių uogienę, tačiau galite naudoti bet kokią kitą uogienę. Čia galite rasti daug uogienių receptų.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Kepiniai
Šviežių kepinių kvapas... Argi jis ne nuostabus? Kad ir ko ketintumėte išsikepti – pyragaičių, pyragų ar duonos – pas mus surasite daugybę receptų. Užsiraitokite rankoves ir galite pradėti.

Uogienės ir sultys
Paprasta ir smagu pasigaminti savo uogienių ir sulčių. Naudodami tokius mūsų produktus, kaip cukrus uogienėms ir cukrus marmeladams, galėsite lengvai pasigaminti uogienės ar marmelado. Čia rasite ne tik uogienių ir marmelado receptus, bet ir atsakymus į klausimus apie uogienių virimą.

Pasigaminkite naminių ledų
Pasigaminkite ledus patys! Kam pirkti ledų, jei galite pasigaminti jų patys? Čia pateikiame mūsų geriausius ledų receptus. Paeksperimentuokite ir atraskite savo favoritus!


Produktų asortimentas
Siūlome ne tik klasikinius produktus, tokius kaip granuliuotas cukrus, cukraus kubeliai ir sirupas, bet ir specializuotus produktus, tokius kaip uogienių cukrus ar farinas.

Tvarus auginimas ir gamyba
Cukriniai runkeliai su ilgomis šaknimis, kurios gali nusidriekti iki dviejų metrų į žemę, efektyviai panaudoja dirvožemyje esančias maistines medžiagas. Tai sumažina tręšimo poreikį. Cukrinius runkelius galima palyginti su saulės kolektoriumi, kuris saulės energiją paverčia cukrumi.