Sudedamosios dalys
100 g margarino
75 ml pieno
150 ml „Dansukker“ cukranendrių cukraus „Demerara“
2 kiaušiniai
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
1,5 valgomasis šaukštas bulvių krakmolo
1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
250 ml kvietinių miltų
Glajui
500 ml „Dansukker“ cukraus miltelių
1 valgomasis šaukštas ištirpinto margarino
1–2 valgomieji šaukštai vandens
valgomųjų dažų
Gaminimo eiga
Ištirpinkite margariną ir supilkite pieną. Pašildykite, bet neužvirinkite. Išplakite kiaušinius su cukrumi. Sumaišykite kvietinius miltus su kepimo milteliais, krakmolu ir vaniliniu cukrumi, tada sumaišykite su pienu ir margarinu bei su plaktais kiaušiniais. Palikite tešlą nakčiai šaldytuve, kad jūsų keksai būtų itin iškilūs ir švelnūs. Tešlą išpilkite į popierines kepimo formas ar į specialias formeles keksams kepti. Kepkite orkaitės viduryje 225 °C temperatūroje apie 12 minučių.
Sumaišykite cukraus miltelius, margariną ir vandenį iki vientisos masės. Padalykite ir pagal skonį nudažykite glajų. Papuoškite sausainius glajumi. Palikite išdžiūti. Papuoškite pagal skonį.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?
Kalėdų kepiniai su meile
Raskite receptų ir įkvėpimo unikalioms Kalėdų širdelėms visiems, kurie jums rūpi.
Imbieriniai sausainiai
Ar gali būti kas nors geriau nei ką tik iškeptų imbierinių sausainių kvapas? Taip, tai yra jų skonis. Imbieriniai sausainiai gali būti kieti ir minkšti, su glajumi ir be jo.
Kalėdiniai saldainiai
Kalėdinis stalas tiems, kas mėgsta saldumynus, neįsivaizduojamas be saldainių.
Dovanų idėjos
Pati geriausia Kalėdų dovana, tai ta dovana kuri yra pagaminta Jūsų pačių.
Kalėdiniai gėrimai
Čia rasite pasiūlymų tiek dideliems, tiek mažiems Kalėdas švenčiantiems draugams.