Sudedamosios dalys
50 ml razinų
50 ml džiovintų abrikosų
100 ml apelsinų sulčių
600 g miltų
1 pakelis sausų mielių
50 ml „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
150 g lydyto sviesto arba margarino
150 ml vanilinio jogurto
3 kiaušiniai
Įdaras
100 g sviesto arba margarino
150 ml „Dansukker“ cukraus miltelių
1 šaukštas vanilinio cukraus
100 ml smulkintų migdolų (pasirinktinai)
Glazūra
1 kiaušinis
Gaminimo eiga
Abrikosus ir razinas sudėkite į dubenį, supilkite apelsinų sultis ir palikite mirkti 2 valandoms. Susmulkinkite vaisius į mažus gabalėlius.
Dubenyje sumaišykite miltus, mieles ir cukrų. Supilkite riebalus, jogurtą, įmuškite kiaušinius, sudėkite smulkintus vaisius ir išminkykite tešlą. Dėkite tešlą ant miltais apibarstyto stalo ir iš tešlos iškočiokite stačiakampį.
Sumaišykite kartu įdarui skirtus produktus ir įdaru aptepkite tešlą. Suvyniokite stačiakampį į ritinėlį, supjaustykite griežinėliais ir sudėkite juos į popierinėmis formelėmis išklotą kepimo skardą. Uždenkite ir palikite pakilti šiltoje vietoje maždaug 2 valandoms.
Aptepkite plaktu kiaušinius. Kepkite centrinėje orkaitės dalyje 250 °C temperatūroje maždaug 7 minutes. Palikite atvėsti ant grotelių, uždengę virtuviniu rankšluosčiu.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?
Kalėdų kepiniai su meile
Raskite receptų ir įkvėpimo unikalioms Kalėdų širdelėms visiems, kurie jums rūpi.
Imbieriniai sausainiai
Ar gali būti kas nors geriau nei ką tik iškeptų imbierinių sausainių kvapas? Taip, tai yra jų skonis. Imbieriniai sausainiai gali būti kieti ir minkšti, su glajumi ir be jo.
Kalėdiniai saldainiai
Kalėdinis stalas tiems, kas mėgsta saldumynus, neįsivaizduojamas be saldainių.
Dovanų idėjos
Pati geriausia Kalėdų dovana, tai ta dovana kuri yra pagaminta Jūsų pačių.
Kalėdiniai gėrimai
Čia rasite pasiūlymų tiek dideliems, tiek mažiems Kalėdas švenčiantiems draugams.