Vasariškas citrininis sūrio pyragas su slyvomis

Gaivus, citrinomis dvelkiantis vasariškas sūrio pyragas su slyvomis. Gardus sausainių pagrindas ir staigmena – slyvų kompotas! Ragaukite ir mėgaukitės!

12 gabalėlių

PT1H

apie 1,5 valandos + 4 valandos šaldiklyje

Įvertinimas (0 vnt)

Įvertinkite receptą

Sudedamosios dalys

Pagrindas
8 rupių miltų sausainiai
40 g sviesto
40 g neskaldytų grikių

Slyvų kompotas
200 g slyvų
50 g baltojo vyno
95 g „Dansukker“ cukraus marmeladams
40 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo

Citrininis sūrio pyragas
3 kiaušinių tryniai
120 g „Dansukker“ cukraus miltelių
40 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo
15 ml citrinų sulčių
1/2 citrinos žievelė
300 g kreminio sūrio
300 ml plakamosios grietinėlės

Gaminimo eiga

Sausainius sumalkite ir sumaišykite su ištirpintu sviestu. Grikius kelias minutes pakepkite sausoje keptuvėje ir palikite atvėsti. Pagrindui skirtus produktus sumaišykite ir sukrėskite į apvalų arba stačiakampį, maždaug 18 cm skersmens kepimo indą. Masę gerai suspauskite. Įdėkite į šaldiklį 30 minučių.

Paruoškite slyvų kompotą. Visus produktus sudėkite į prikaistuvį ir pavirkite 4 minutes. Maišykite, kol neliks gumulėlių, ir palikite atvėsti.

Didžiąją dalį kompoto supilkite į apvalų maždaug 14 cm skersmens kepimo indą. Likusį kompotą išpilstykite į apvalias silikonines formeles – panaudosite pyragui papuošti. Palaikykite šaldiklyje maždaug 1 valandą.

Paruoškite sūrio pyragą. Dubenyje išplakite kiaušinių trynius, cukrų ir sirupą. Supilkite citrinų sultis, sudėkite citrinų žieveles ir kreminį sūrį. Plakite iki purumo. Atskirame dubenyje išplakite grietinėlę ir atsargiai įmaišykite į kiaušinių mišinį.

Iš šaldiklio išimkite pagrindą ir kompotą. Pagrindą perkelkite į apvalų arba stačiakampį 20 cm skersmens kepimo indą aukštais kraštais, išklotą maistine plėvele. Ant pagrindo supilkite kompotą.

Tada sukrėskite didžiąją dalį citrininio sūrio kremo, išlyginkite paviršių. Likusį sūrio kremą sukrėskite į apvalias silikonines formeles – panaudosite pyragui papuošti. Palaikykite šaldiklyje maždaug 4 valandas.

Išimkite pyragą iš indo. Papuoškite jį formelėse sušaldytu kompotu ir sūrio kremu bei šviežiomis uogomis. Prieš patiekdami palaukite 15–20 minučių.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Šokoladinis pyragas su itališku morengu

Kepiniai

Šviežių kepinių kvapas... Argi jis ne nuostabus? Kad ir ko ketintumėte išsikepti – pyragaičių, pyragų ar duonos – pas mus surasite daugybę receptų. Užsiraitokite rankoves ir galite pradėti.

Uogienės ir sultys

Uogienės ir sultys

Paprasta ir smagu pasigaminti savo uogienių ir sulčių. Naudodami tokius mūsų produktus, kaip cukrus uogienėms ir cukrus marmeladams, galėsite lengvai pasigaminti uogienės ar marmelado. Čia rasite ne tik uogienių ir marmelado receptus, bet ir atsakymus į klausimus apie uogienių virimą.

Semifredas su aviečių tyre ir pistacijomis

Pasigaminkite naminių ledų

Pasigaminkite ledus patys! Kam pirkti ledų, jei galite pasigaminti jų patys? Čia pateikiame mūsų geriausius ledų receptus. Paeksperimentuokite ir atraskite savo favoritus!

Šventės

Šventės

Čia rasite naminių klasikinių įvairioms metų šventėms tinkamų patiekalų receptų. 

Produktų asortimentas

Produktų asortimentas

Siūlome ne tik klasikinius produktus, tokius kaip granuliuotas cukrus, cukraus kubeliai ir sirupas, bet ir specializuotus produktus, tokius kaip uogienių cukrus ar farinas.

Tvarus auginimas ir gamyba

Tvarus auginimas ir gamyba

Cukriniai runkeliai su ilgomis šaknimis, kurios gali nusidriekti iki dviejų metrų į žemę, efektyviai panaudoja dirvožemyje esančias maistines medžiagas. Tai sumažina tręšimo poreikį. Cukrinius runkelius galima palyginti su saulės kolektoriumi, kuris saulės energiją paverčia cukrumi.