Vasariškas tortas

Šviežios braškės ir purus tepamojo varškės sūrio įdaras ant drėgno pagrindo. Puošnus braškių tortas, kuris tiesiog sužavės jūsų svečius.

maždaug 12 gabalėlių

maždaug 2 valandos

Įvertinimas (0 vnt)

Sudedamosios dalys

Pagrindas
250 ml rapsų aliejaus
100 ml graikiško jogurto
3 kiaušiniai
350 ml pieno 
425 g „Dansukker“ granuliuoto cukraus
10 g vanilinio cukraus
540 g miltų
5 g sodos
5 g kepimo miltelių
3 g druskos
150 ml braškių uogienės 

Įdaras 
250 g tepamojo varškės sūrio
500 ml plakamosios grietinėlės
30 g „Dansukker“ cukraus pudros
10 g vanilinio cukraus 
1 žaliosios citrinos žievelė, geriausia – ekologiškos
1 citrinos žievelė, geriausia – ekologiškos

Papuošimas
250 g braškių 
Baltų valgomųjų gėlių

Gaminimo eiga

Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C temperatūros, naudodami ventiliatoriaus funkciją. 3 apvalias maždaug 18–20 cm skersmens kepimo formas išklokite riebalams atspariu popieriumi. 

Išplakite rapsų aliejų, jogurtą, kiaušinius, pieną, cukrų ir vanilinį cukrų. Dubenyje sumaišykite sausus ingredientus ir įmaišykite į tešlą. Galiausiai įmaišykite braškių uogienę.

Tolygiai paskirstykite tešlą į visas tris skardas ir kepkite orkaitėje apie 30 minučių. Išimkite torto pagrindus iš skardų ir apverskite ant riebalams atsparaus popieriaus. Leiskite visiškai atvėsti. 

Įdaras
Tepamąjį varškės sūrį plakite, kol pasidarys kreminės konsistencijos. Supilkite grietinėlę ir toliau plakite, kol gausite purią masę. Įmaišykite citrinos ir žaliosios citrinos žievelę, cukraus pudrą ir vanilinį cukrų. Laikykite šaldytuve, kol būsite pasiruošę formuoti tortą. 

Torto formavimas
Į torto lėkštę įdėkite vieną pagrindą. Ant pagrindo tolygiai paskirstykite trečdalį įdaro. Ant viršaus uždėkite griežinėliais pjaustytų braškių. Pakartokite tą patį su likusiais dviem pagrindais. Papuoškite valgomosiomis gėlėmis ar pasirinktomis puošmenomis. Tortas šaldytuve išsilaikys 1–2 dienas.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Meduolinis šiltnamis

Imbieriniai sausainiai

Ar gali būti kas nors geriau nei ką tik iškeptų imbierinių sausainių kvapas? Taip, tai yra jų skonis. Imbieriniai sausainiai gali būti kieti ir minkšti, su glajumi ir be jo.

Kalėdiniai saldainiai

Kalėdiniai saldainiai

Kalėdinis stalas tiems, kas mėgsta saldumynus, neįsivaizduojamas be saldainių.

Kalėdinis pyragas su apelsinais ir migdolais

Advento kepiniai

Kalėdinė nuotaika atsiranda jau pirmąją Advento dieną. Uždekite pirmąją žvakę, užvirkite kavos ir pavaišinkite savo svečius skaniai kvepiančiais kepiniais. Artėjant šventėms, paruoškite daugiau tešlos ir ją užšaldykite.

Citrinų ir imbiero uogienė

Dovanų idėjos

Pati geriausia Kalėdų dovana, tai ta dovana kuri yra pagaminta Jūsų pačių. 

Pasakų šokoladinis tortas

Kalėdų kepiniai

Atėjo kalėdinių kepinių metas. Siūlome nustebinti savo artimuosius.

Žiemos pasaka

Kalėdiniai gėrimai

Čia rasite pasiūlymų tiek dideliems, tiek mažiems Kalėdas švenčiantiems draugams.