Sudedamosios dalys
100 g margarino
75 ml pieno
150 ml „Dansukker“ cukranendrių ar smulkiojo cukraus
2 kiaušiniai
1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių
1,5 valg. šaukšt. bulvių krakmolo
2 arbat. šaukšt. vanilinio cukraus
250 ml kvietinių miltų
Įdarui
150–200 ml šviežių uogų
arba
200–300 ml smulkių rabarbarų gabaliukų
arba
cinamonu pabarstytos obuolių skiltelės
Papuošti
„Dansukker“ cukraus milteliai
Gaminimo eiga
Ištirpinkite margariną ir supilkite pieną. Pašildykite, bet neužvirinkite. Suplakite kiaušinius ir cukrų iki lengvos masės. Sumaišykite kvietinius miltus su kepimo milteliais, krakmolu ir vaniliniu cukrumi, tada sumaišykite su pienu ir margarinu bei su plaktais kiaušiniais. Įmaišykite uogas, rabarbarų gabaliukus ar obuolių skilteles. Palikite tešlą nakčiai šaldytuve, kad jūsų keksai būtų itin iškilūs ir švelnūs (įdarą dėkite prieš kepdami). Išpilkite į popierines formas ant kepimo skardos ar į specialias formeles keksams kepti. Kepkite 225 °C orkaitėje apie 12 minučių. Prieš patiekdami pabarstykite trupučiu cukraus miltelių.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?
Kalėdų kepiniai su meile
Raskite receptų ir įkvėpimo unikalioms Kalėdų širdelėms visiems, kurie jums rūpi.
Imbieriniai sausainiai
Ar gali būti kas nors geriau nei ką tik iškeptų imbierinių sausainių kvapas? Taip, tai yra jų skonis. Imbieriniai sausainiai gali būti kieti ir minkšti, su glajumi ir be jo.
Kalėdiniai saldainiai
Kalėdinis stalas tiems, kas mėgsta saldumynus, neįsivaizduojamas be saldainių.
Dovanų idėjos
Pati geriausia Kalėdų dovana, tai ta dovana kuri yra pagaminta Jūsų pačių.
Kalėdiniai gėrimai
Čia rasite pasiūlymų tiek dideliems, tiek mažiems Kalėdas švenčiantiems draugams.