Sudedamosios dalys
Kiškio letenėlės
1 kiaušinio baltymas (maždaug 20 g)
120–150 g „Dansukker“ cukraus miltelių
Papuošti
keli lašai raudonų maistinių dažų
Šablonai (juos rasite čia)
Aviečių džemas
200 g aviečių
90 g „Dansukker“ cukraus uogienėms
Vanilinio kremo įdaras
2 kiaušinių tryniai
45 g „Dansukker“ nerafinuoto cukranendrių cukraus
8 g kukurūzų miltų
125 ml grietinėlės
5 g vanilinio cukraus
20 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo
10 g sviesto (kambario temperatūros)
Pagrindas
3 kiaušiniai
130 g „Dansukker“ nerafinuoto cukranendrių cukraus
55 g bulvių krakmolo
40 g kokosų drožlių
5 g kepimo miltelių
Papuošti
400 ml plakamosios grietinėlės
baltojo marcipano masės
Cukraus milteliai
kiškio letenėlės
zefyrai
Gaminimo eiga
Kiškio letenėles ir aviečių džemą paruoškite iš vakaro ar dar anksčiau.
Pradėkite nuo kiškio letenėlių. Kiaušinių baltymus atsargiai išmaišykite su cukraus milteliais. Cukraus miltelius berkite pamažu. Gerai išmaišykite, kad glajus būtų tirštas ir be gumulėlių.
Glajų supilkite į konditerinį maišelį su antgaliu. Galite naudoti siaurą antgalį arba tiesiog šiek tiek prakirpti konditerinį maišelį. Nedidelį glajaus kiekį atskirai sumaišykite su keliais lašeliais raudonų maistinių dažų. Jeigu glajus atrodo per skystas, įberkite daugiau cukraus miltelių. Spalvotą glajų supilkite į atskirą konditerinį maišelį su antgaliu.
Atsispausdinkite šablonus. Ant jų uždėkite kepimo popierių, priklijuokite lipniąja juostele. Spausdami maišelį, glajaus juostele apveskite apvalią kiškio letenos liniją. Tada glajumi užpildykite vidurinę letenėlės dalį. Palaukite, kol pradės stingti, tada letenėlės viršuje rausvu glajumi pažymėkite tris mažesnius, o apačioje vieną didesnį tašką. Palaukite, kol visiškai sustings.
Paruoškite aviečių džemą. Avietes prikaistuvyje sumaišykite su cukrumi uogienėms ir pavirkite 3-4 minutes. Supilkite į karštą, visiškai švarų stiklainiuką ir padėkite į šaldytuvą.
Paruoškite vanilinį kremą. Kiaušinių trynius, kukurūzų miltus ir cukranendrių cukrų dubenyje plakite tol, kol masė taps lengva ir puri. Prikaistuvyje užvirinkite grietinėlę, vanilinį cukrų ir šviesųjį sirupą. Galiausiai viską sumaišykite ir plakdami prikaistuvyje užkaitinkite iki virimo.
Palaukite, kol kremas sutirštės. Tada plakdami pamažu sukrėskite sviestą. Padėkite į šaldytuvą.
Paruoškite biskvitą. Įjungę ventiliatoriaus režimą, orkaitę įkaitinkite iki 175 °C.
Iki purumo išplakite kiaušinius ir cukranendrių cukrų. Dubenyje sumaišykite krakmolą, kokosų drožles ir kepimo miltelius. Atsargiai įmaišykite į kiaušinių masę. Maišykite, kol neliks gumulėlių.
Maždaug 30 cm ilgio ir 25 cm pločio kepimo indą išklokite kepimo popieriumi. Šonus ištepkite riebalais ir supilkite masę. Kepkite apatinėje orkaitės dalyje 6–7 minutes.
Metas suformuoti kiškius. Išplakite grietinėlę. Biskvite išspauskite po šešis 7 ir 5 cm skersmens apskritimus. Ant didesniųjų paskirstykite aviečių džemą, ant mažesniųjų – vanilės kremą. Mažesniuosius apskritimus uždėkite ant didesniųjų. Tada kiekvieną skanėstą padenkite storu plaktos grietinėlės sluoksniu.
Iškočiokite marcipanų masę. Kad neliptų, prieš imdamiesi darbo paviršių pabarstykite cukraus milteliais. Išpjaukite maždaug 14 cm skersmens apskritimus. Juos atsargiai uždėkite ant grietinėlės sluoksnio. Marcipano apačią sudrėkinkite vandeniu ir pritvirtinkite dvi kiškio letenėles.
Atsargiai įspauskite viršutinį sluoksnį ir sudrėkinkite jį vandeniu. Iš mažo zefyriuko (arba pusės didelio) padarykite uodegą: prilipdykite ją ten, kur marcipaną sudrėkinote vandeniu. Jau galite patiekti velykinius skanėstus.
Patarimas: pagal šį receptą paruoštas biskvitas bus be glitimo, bet galite naudoti ir įprastus miltus.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Kepiniai
Šviežių kepinių kvapas... Argi jis ne nuostabus? Kad ir ko ketintumėte išsikepti – pyragaičių, pyragų ar duonos – pas mus surasite daugybę receptų. Užsiraitokite rankoves ir galite pradėti.

Uogienės ir sultys
Paprasta ir smagu pasigaminti savo uogienių ir sulčių. Naudodami tokius mūsų produktus, kaip cukrus uogienėms ir cukrus marmeladams, galėsite lengvai pasigaminti uogienės ar marmelado. Čia rasite ne tik uogienių ir marmelado receptus, bet ir atsakymus į klausimus apie uogienių virimą.

Pasigaminkite naminių ledų
Pasigaminkite ledus patys! Kam pirkti ledų, jei galite pasigaminti jų patys? Čia pateikiame mūsų geriausius ledų receptus. Paeksperimentuokite ir atraskite savo favoritus!


Produktų asortimentas
Siūlome ne tik klasikinius produktus, tokius kaip granuliuotas cukrus, cukraus kubeliai ir sirupas, bet ir specializuotus produktus, tokius kaip uogienių cukrus ar farinas.

Tvarus auginimas ir gamyba
Cukriniai runkeliai su ilgomis šaknimis, kurios gali nusidriekti iki dviejų metrų į žemę, efektyviai panaudoja dirvožemyje esančias maistines medžiagas. Tai sumažina tręšimo poreikį. Cukrinius runkelius galima palyginti su saulės kolektoriumi, kuris saulės energiją paverčia cukrumi.