Sudedamosios dalys
100 ml plakamosios grietinėlės
50 g sviesto arba margarino
200 g kokybiško pieninio šokolado
100 g kokybiško tamsaus šokolado
2 šaukštai „Cointreau“ likerio
1 žaliosios citrinos tarkuota žievelė
Papuošti
100 g nuluptų, maltų migdolų
150 ml „Dansukker“ cukraus miltelių
2 šaukštai „Dansukker“ šviesiojo sirupo
Geltonų ir žalių maistinių dažų
25 g baltojo šokolado
Gaminimo eiga
Kruopščiai nuplaukite žaliąją citriną ir sutarkuokite žievelę.
Prikaistuvyje sumaišykite grietinėlę su sviestu/margarinu. Susmulkinkite šokoladą į mažus gabalėlius ir suberkite į prikaistuvį. Maišykite, kol šokoladas ištirps. Supilkite likerį ir suberkite žaliosios citrinos žievelę. Masę supilkite į maždaug l x 6 cm dydžio aliuminio folijos formą ir palikite sustingti.
Sumaišykite maltus migdolus, cukraus miltelius ir šviesųjį sirupą. Masę padalinkite į dvi lygias dalis ir nuspalvinkite maistiniais dažais. Triufelių masę padalinkite į dvi lygias dalis. Iš migdolų masės iškočiokite triufelių dydžio stačiakampius ir uždėkite juos ant triufelių.
Supjaustykite į kvadratus. Baltąjį šokoladą sudėkite į storesnio plastiko maišelį ir galą tvirtai suriškite mazgu. Maišelį dėkite į karštą vandenį ir laikykite, kol ištirps šokoladas. Nukirpkite maišelio kampą ir šokoladu išpieškite triufelius. Laikykite vėsioje vietoje.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?
Kalėdų kepiniai su meile
Raskite receptų ir įkvėpimo unikalioms Kalėdų širdelėms visiems, kurie jums rūpi.
Imbieriniai sausainiai
Ar gali būti kas nors geriau nei ką tik iškeptų imbierinių sausainių kvapas? Taip, tai yra jų skonis. Imbieriniai sausainiai gali būti kieti ir minkšti, su glajumi ir be jo.
Kalėdiniai saldainiai
Kalėdinis stalas tiems, kas mėgsta saldumynus, neįsivaizduojamas be saldainių.
Dovanų idėjos
Pati geriausia Kalėdų dovana, tai ta dovana kuri yra pagaminta Jūsų pačių.
Kalėdiniai gėrimai
Čia rasite pasiūlymų tiek dideliems, tiek mažiems Kalėdas švenčiantiems draugams.