Sudedamosios dalys
150 g miltų
50 g maltų lazdyno riešutų
Žiupsnelis druskos
60 g „Dansukker” cukranendrių cukraus „Demerara“
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
125 g sviesto arba margarino
1 trynys
Papuošti
50 g lakštais susmulkintų migdolų
60 g „Dansukker” šokolado skonio cukraus miltelių
Pora lašų vandens
Gaminimo eiga
Sumaišykite tešlos ingredientus, įdėkite tešlą į plastikinį maišelį ir šaldykite ne trumpiau kaip 30 minučių.
Ant miltais pabarstyto stalo iškočiokite 4/5 tešlos iki 5 mm storio. Formelėmis išspauskite ėriukus. Virš jų tarkuokite likusią tešlą, tai bus ėriukų garbanos. Įspauskite migdolų lakštus, tai bus ėriukų ausys. Sudėkite ėriukus ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 175 °C temperatūros, apie 10 minučių.
Atvėsus sausainiams, sumaišykite šokolado skonio cukraus miltelius su pora lašų vandens, supilkite gautą masę į konditerinį švirkštą ir nupieškite ėriukams akis ir nosytes.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?
Kalėdų kepiniai su meile
Raskite receptų ir įkvėpimo unikalioms Kalėdų širdelėms visiems, kurie jums rūpi.
Imbieriniai sausainiai
Ar gali būti kas nors geriau nei ką tik iškeptų imbierinių sausainių kvapas? Taip, tai yra jų skonis. Imbieriniai sausainiai gali būti kieti ir minkšti, su glajumi ir be jo.
Kalėdiniai saldainiai
Kalėdinis stalas tiems, kas mėgsta saldumynus, neįsivaizduojamas be saldainių.
Dovanų idėjos
Pati geriausia Kalėdų dovana, tai ta dovana kuri yra pagaminta Jūsų pačių.
Kalėdiniai gėrimai
Čia rasite pasiūlymų tiek dideliems, tiek mažiems Kalėdas švenčiantiems draugams.