Sudedamosios dalys
Tešlai
250 g miltų
125 ml „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
1 šaukštas vanilinio cukraus
1 žiupsnelis druskos
125 g sviesto arba margarino
2 kiaušinių tryniai
1 šaukštas šalto vandens
Įdarui
3 kiaušinių baltymai
1 žiupsnelis druskos
50 ml „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
125 g minkšto sviesto arba margarino
100 g nuplikytų maltų migdolų
125 ml miltų
100 ml bet kokios uogienės
Papuošti
„Dansukker“ cukraus miltelių
Velykų saldainių
Gaminimo eiga
Ištepkite riebalais 12 kepimo formelių. Dubenyje išsukite su miltais, cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska sumaišytą sviestą, kol jis ištirps. Tada pilkite vandenį, krėskite kiaušinių trynius ir viską išmaišykite. Gautą tešlą krėskite į plastikinį maišelį ir maždaug 30 min. palaikykite šaldytuve.
Iki standumo išsukite kiaušinių baltymus su druska. Berkite cukrų, dėkite sviestą, galiausiai berkite migdolus ir miltus.
Padalykite tešlą į formeles. Ant viršaus uždėkite po nepilną šaukštelį uogienės, o ant jos dar užkrėskite paruošto migdolų mišinio. Kepkite iki 175 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje (arba iki 150 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje su ventiliatoriumi) apie 30 min. Pyragaičius puoškite Velykų saldainiais. Pabarstykite cukraus milteliais.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?
Kalėdų kepiniai su meile
Raskite receptų ir įkvėpimo unikalioms Kalėdų širdelėms visiems, kurie jums rūpi.
Imbieriniai sausainiai
Ar gali būti kas nors geriau nei ką tik iškeptų imbierinių sausainių kvapas? Taip, tai yra jų skonis. Imbieriniai sausainiai gali būti kieti ir minkšti, su glajumi ir be jo.
Kalėdiniai saldainiai
Kalėdinis stalas tiems, kas mėgsta saldumynus, neįsivaizduojamas be saldainių.
Dovanų idėjos
Pati geriausia Kalėdų dovana, tai ta dovana kuri yra pagaminta Jūsų pačių.
Kalėdiniai gėrimai
Čia rasite pasiūlymų tiek dideliems, tiek mažiems Kalėdas švenčiantiems draugams.