Sudedamosios dalys
140 g sūdytų žemės riešutų
200 ml plakamosios grietinėlės
280 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo
170 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
Papuošimas
150 g juodojo šokolado
žemės riešutai
Gaminimo eiga
Žemės riešutus susmulkinkite ir atidėkite į šalį.
Prikaistuvyje užvirkite grietinėlę, sirupą ir cukrų. Vis pamaišydami virkite, kol pasieks 145 °C temperatūrą. Nuimkite nuo ugnies. Sudėkite beveik visus riešutus (saujelę (50 ml) atidėkite papuošimui).
Masę išpilkite ant kepimo popieriaus lakšto. Paskirstykite tolygiu sluoksniu ir palikite sustingti.
Susmulkintą šokoladą ištirpinkite garuose ir juo apšlakstykite saldainius. Tada pabarstykite riešutais.
Palaukite, kol visiškai atvės. Prieš patiekdami sulaužykite gabalėliais.
Idėja: vietoj žemės riešutų puikiai tiks ir sūdytos pistacijos, karijos ar kiti riešutai.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?
Imbieriniai sausainiai
Ar gali būti kas nors geriau nei ką tik iškeptų imbierinių sausainių kvapas? Taip, tai yra jų skonis. Imbieriniai sausainiai gali būti kieti ir minkšti, su glajumi ir be jo.
Kalėdiniai saldainiai
Kalėdinis stalas tiems, kas mėgsta saldumynus, neįsivaizduojamas be saldainių.
Advento kepiniai
Kalėdinė nuotaika atsiranda jau pirmąją Advento dieną. Uždekite pirmąją žvakę, užvirkite kavos ir pavaišinkite savo svečius skaniai kvepiančiais kepiniais. Artėjant šventėms, paruoškite daugiau tešlos ir ją užšaldykite.
Dovanų idėjos
Pati geriausia Kalėdų dovana, tai ta dovana kuri yra pagaminta Jūsų pačių.
Kalėdiniai gėrimai
Čia rasite pasiūlymų tiek dideliems, tiek mažiems Kalėdas švenčiantiems draugams.