Sudedamosios dalys
1 kg silkių arba 600 g Baltijos silkių filė
200 ml neriebios grietinės
2 šaukštai grūdėtų garstyčių
1 šaukštas „Dižono“ garstyčių
1 šaukštas „Dansukker“ šviesiojo sirupo
1 kiaušinio trynys
100 ml tamsiųjų ryžių miltų
2 šaukšteliai „Dansukker“ cukraus „Farinas“
1 šaukštelis druskos
Didelis žiupsnis baltųjų pipirų
Gaminimo eiga
Nuplaukite silkę ir nusausinkite virtuviniu popieriumi.
Kartu sumaišykite neriebią grietinėlę, garstyčias ir sirupą. Į mišinį sudėkite silkę ir palaikykite šaldytuve 2-3 valandas. Visi silkės gabalėliai turi būti pilnai padengti marinatu. Išimkite silkės gabalėlius iš marinato ir suspauskite juos po du.
Sumaišykite ryžių miltus su druska ir pipirais bei gautame mišinyje apvoliokite silkės gabalėlius. Silkės gabalėlius kepkite keptuvėje ant aliejaus arba sviesto, kol šie taps gelsvai rusvi.
Šviežiai keptą silkę patiekite su virtomis bulvėmis, ant tamsios duonos riekelės arba su mėsainio bandele, pagardinę šviežiomis salotomis bei grietinėle.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?
Kalėdų kepiniai su meile
Raskite receptų ir įkvėpimo unikalioms Kalėdų širdelėms visiems, kurie jums rūpi.
Imbieriniai sausainiai
Ar gali būti kas nors geriau nei ką tik iškeptų imbierinių sausainių kvapas? Taip, tai yra jų skonis. Imbieriniai sausainiai gali būti kieti ir minkšti, su glajumi ir be jo.
Kalėdiniai saldainiai
Kalėdinis stalas tiems, kas mėgsta saldumynus, neįsivaizduojamas be saldainių.
Dovanų idėjos
Pati geriausia Kalėdų dovana, tai ta dovana kuri yra pagaminta Jūsų pačių.
Kalėdiniai gėrimai
Čia rasite pasiūlymų tiek dideliems, tiek mažiems Kalėdas švenčiantiems draugams.