Visiems, kurie jums rūpi
Vanilinių širdelių tešla
Klasikiniai švelnūs ir paprasti sausainiai su švelniu sviesto skoniu.
Imbierinių širdelių tešla
Kvapnūs imbieriniai sausainiai su ryškiu ir šildančiu imbiero skoniu.
Šokoladinių širdelių tešla
Traškūs šokoladiniai sausainiai su intensyviu ir ryškiu kakavos skoniu.
Patarimai, gudrybės ir įkvėpimas
Naudokite kiaušinių baltymus, kad glajus būtų blizgus
Ar žinojote, kad glaistas su kiaušinių baltymais išgauna blizgų paviršių ir džiūsta greičiau nei glaistas su vandeniu? Naudokite pasterizuotus kiaušinių baltymus, kad jie būtų patikimi ir atsparūs. Jums reikės 1 indelio pasterizuotų kiaušinių baltymų (ar 1,5 kiaušinio baltymo) ir 150 g „Dansukker cukraus miltelių“. Sudėkite ingredientus į dubenį ir suplakite juos į purią masę. Kuo daugiau plaksite, tuo tirštesnė taps konsistencija.
Padirbėkite su glazūros konsistencija
Naudokite tirštesnį glajų kraštams ir detalėms, o skystesnį - didesniems plotams užpildyti. Tirštumą galite koreguoti naudodami daugiau cukraus pudros, jei norite tirštesnės konsistencijos, arba daugiau skystosios masės, jei norite skystesnės konsistencijos.
Nuspalvinkite glazūrą vaisių arba konditeriniais dažais
Sukurkite spalvingus piešinius naudodami vaisių arba konditerinius dažus. Konditerinės spalvos yra koncentruotos, todėl net ir nedideli kiekiai suteikia ryškius atspalvius. Jei norite sukurti kelias spalvas, prieš dėdami dažus padalykite glajų į mažas porcijas.
Eksperimentuokite su natūraliais pigmentais
Apsvarstykite galimybę naudoti natūralius dažus, pvz., burokėlių sultis (apie 1-2 valgomuosius šaukštus) arba ciberžolę (žiupsnelį), kad sukurtumėte skirtingus atspalvius.
Pagardinkite glazūrą
Vanilės esencija, citrina, laimu, apelsinu arba kakava (1-2 šaukštai).
Smulkioms detalėms naudokite konditerinį maišelį arba šaldymo maišelį
Naudokite maišelį su siauru antgaliu. Jei neturite konditerinio maišelio, galite naudoti šaldymo maišelį ir kampe išpjauti labai mažą skylutę.
Naudokite medinius iešmelius detalėms
Naudokite mažus medinius iešmelius, kad tiksliai paskirstytumėte glajų arba nupieštumėte ir padarytumėte smulkias detales ir raštus su glajumi arba ant jo.
Kurkite gražius raštus su trafaretais
Išsikirpkite ir naudokite mažus trafaretus, kad ant Kalėdinių širdelių nupieštumėte žvaigždutes, širdeles ar apskritimus. Arba apibarstykite jas cukraus pudros raštais.
Cukraus ir blizgučių dekoracijos
Sukurkite šventinę išvaizdą naudodami cukraus perlus, valgomuosius blizgučius, žvaigždutes ar snaiges.
Kūrybiškos dekoracijos
Galite naudoti ne tik tradicinius pabarstukus, bet ir smulkintus riešutus, džiovintus vaisius ar valgomuosius prieskoninius augalus, pvz., rozmarinus ar čiobrelius. Taip pat galite iš cukraus masės sukurti nedideles figūrėles, pavyzdžiui, elfus, šiaurės elnius ar kitas kalėdines figūrėles.
Saugojimo patarimai
Kai glajus išdžius, Kalėdines širdeles laikykite sandariame inde. Jei širdeles reikia sudėti vieną ant kitos, tarp sluoksnių dėkite kepimo popieriaus, kad glajus nenusitrintų.
Tinkamumo vartoti terminas
Jei sausainiai skirti tik papuošti, jie gali išsilaikyti labai ilgai. Jei jie skirti valgyti, tinkamai laikant juos galima vartoti apie savaitę.
Pakabinkite Kalėdines širdeles
Kalėdų širdeles taip pat galite pasigaminti kaip dekoraciją ant Kalėdų eglutės, langų ar medžio šakų. Tereikia padaryti skylę virvelei ar kaspinėliui. Nepamirškite padaryti skylučių prieš kepdami širdeles.
Kūrybiškos dovanų idėjos
Namuose pagamintos ir savo rankomis papuoštos Kalėdinės širdelės - puiki dovanų idėja. Papuoškite širdeles ir gražiai jas supakuokite kaip dovanas šeimai ir draugams.