Sudedamosios dalys
100 g gabaliukais supjaustytų žaliųjų šparagų
1 skardinė konservuotų vėžių, 170 g
200 g luptų krevečių 70/90
2 susmulkinti šalotiniai svogūnai
25 g sviesto
200 g „Arborio“ rūšies ryžių
500 ml vandens
2 valg. šaukšt. daržovių sultinio
200 ml baltojo vyno
200 g trinto Vesterboteno sūrio
1 trinta česnako skiltelė
1 arbat. šaukšt. „Dansukker“ cukraus „Farinas“
25 g smulkiai sukapotų krapų
6 per pusę perpjaustytų vyšninių pomidorų
Užpilas
100 ml grietinėlės
2 valg. šaukšt. pomidorų pastos
2-3 arbat. šaukšt. „Dansukker” cukraus miltelių
Gaminimo eiga
Dubenyje sumaišykite užpilo sudedamąsias dalis ir padėkite į šaldytuvą iki tol, kol reikės patiekti ant stalo.
Įdėkite šparagų gabaliukus į verdantį pasūdytą vandenį. Išpilkite vandenį. Išpilkite skystį iš skardinės su vėžiais. Pakepkite svogūnus su sviestu. Įdėkite ryžius ir pakepkite maišydami. Įpilkite vyną ir virkite, kol jis susigers į ryžius. Sumaišykite sultinį su vandeniu. Įpilkite 100-200 ml sultinio ir virkite maišydami. Virdami, dar įpilkite sultinio. Virkite toliau, kol sultinys susigers. Kartais pamaišykite, kad rizotas nepridegtų prie puodo. Įdėkite sūrio ir česnako ir gerai išmaišykite. Įdėkite šparagus, vėžiagyvius ir krapus. Papuoškite pomidorų puselėmis. Patiekite iš karto.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?
Kalėdų kepiniai su meile
Raskite receptų ir įkvėpimo unikalioms Kalėdų širdelėms visiems, kurie jums rūpi.
Imbieriniai sausainiai
Ar gali būti kas nors geriau nei ką tik iškeptų imbierinių sausainių kvapas? Taip, tai yra jų skonis. Imbieriniai sausainiai gali būti kieti ir minkšti, su glajumi ir be jo.
Kalėdiniai saldainiai
Kalėdinis stalas tiems, kas mėgsta saldumynus, neįsivaizduojamas be saldainių.
Dovanų idėjos
Pati geriausia Kalėdų dovana, tai ta dovana kuri yra pagaminta Jūsų pačių.
Kalėdiniai gėrimai
Čia rasite pasiūlymų tiek dideliems, tiek mažiems Kalėdas švenčiantiems draugams.