Sudedamosios dalys
1 kg silkių arba 600 g Baltijos silkių filė
1 šaukštelis druskos
1/2 šaukštelio baltųjų pipirų
2-3 šaukštai kario miltelių
200 ml plakamosios grietinėlės
1 šaukštas „Dansukker“ cukraus „Farinas“
Papuošti
Petražolių
Gaminimo eiga
Silkę nuplaukite ir nusausinkite virtuviniu popieriumi. Pabarstykite druska ir pipirais.
Riebalais ištepkite karščiui atsparų indą. Sulenkite silkių gabalėlius pusiau per vidurį arba susukite silkių suktinukus ir sudėkite juos į karščiui atsparų indą. Apibarstykite kario milteliais, o ant viršaus užtepkite plaktą grietinėlę. Apibarstykite cukrumi „Farinas“ ir kepkite orkaitės centre 200 °C temperatūroje maždaug 20 minučių.
Apibarstykite petražolėmis ir patiekite su šviežiai virtomis bulvėmis bei šviežiomis daržovėmis arba salotomis. Šią silkę galima patiekti ir šaltą kaip švediško stalo patiekalą.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?
Kalėdų kepiniai su meile
Raskite receptų ir įkvėpimo unikalioms Kalėdų širdelėms visiems, kurie jums rūpi.
Imbieriniai sausainiai
Ar gali būti kas nors geriau nei ką tik iškeptų imbierinių sausainių kvapas? Taip, tai yra jų skonis. Imbieriniai sausainiai gali būti kieti ir minkšti, su glajumi ir be jo.
Kalėdiniai saldainiai
Kalėdinis stalas tiems, kas mėgsta saldumynus, neįsivaizduojamas be saldainių.
Dovanų idėjos
Pati geriausia Kalėdų dovana, tai ta dovana kuri yra pagaminta Jūsų pačių.
Kalėdiniai gėrimai
Čia rasite pasiūlymų tiek dideliems, tiek mažiems Kalėdas švenčiantiems draugams.